PL | EN
HOTELPOKOJERESTAURACJACOPERNICUS SPA BY LOCCITANEREZERWACJAWIRTUALNY SPACER
Book Online
MENU DEGUSTACYJNE SZEFA KUCHNI


Nasz utalentowany Szef kuchni, Marcin Filipkiewicz, co miesiąc zaprasza Państwa na nowe, autorskie menu.

Restauracja Copernicus
 
Degustacyjne menu Szefa Kuchni


 
Wędzony łosoś bałtycki na blinie z pęczaku z musem z kiszonych buraków

Śledź bałtycki z sandomierskim jabłkiem, marakują i pieczonym pomidorem
Wędzony półgęsek z foie gras, białą rzepą i korzennym winem

Pierożki z kozim serem i grillowanym boczkiem w bulionie grzybowym
Ozorek z dzika z grzybami, oliwą z palonej cebuli i sosnową solą

Kremowa zupa z dyni z kindziukiem i sucharami z pumpernikla

Jesiotr na kwaszonej kapuście z łazankami i orzechami
Sandacz z pieczoną dynią w tymiankowej oliwie

Comber z sarny na konfiturze z żurawiny i dzikiej róży
Polędwica wołowa z pasternakiem, grzybami i oliwą truflową

Palona biała czekolada ze słodkimi burakami i owocami granatu
Miód rozmarynowy z marakują i czarną porzeczką

 
Wybór serów z duszoną cebulką i musztardą z gruszek     59,-
 
Menu 5-daniowe  - 180 PLN / Selekcja alkoholi – 140 PLN
Menu 7-daniowe – 240 PLN / Selekcja alkoholi – 190 PLN
Menu 12-daniowe – 350 PLN / Selekcja alkoholi – 290 PLN
 
 
Serwis nie jest wliczony w cenę